Прес-центр14 травня 2021, 18:05

14 травня голова райдержадміністрації Олег Клименчуков провів робочу нараду в онлайн форматі

Її учасниками були керівники місцевих рад, районного відділу поліції, районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, працівники райдержадміністрації.

Обговорювали питання заборони продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв військовослужбовцям у закладах торгівлі та громадського харчування, розташованих на територіях громад,  самогоноваріння та продажу контрафактної алкогольної продукції. 

У ході обміну інформацією та думками учасниками наради було прийнято рішення посилити контроль з боку органів місцевого самоврядування за суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) щодо дотримання ними встановленої заборони продажу військовослужбовцям пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин. Також порушувалося питання притягнення виявлених порушників до відповідальності.

Голова райдержадміністрації  наголосив на тому, що заборона продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв військовослужбовцям «не вдарить» по кишенях доброчесних підприємців. Натомість такі заходи зможуть запобігти зайвим ризикам скоєння правопорушень у стані алкогольного сп’яніння.