Прес-центр23 листопада 2018, 18:11

16 днів активізму проти ґендерно обумовленого насильства

23 листопада мешканці Сватівського району долучилися до всесвітньої кампанії «16 Днів Активізму проти ґендерно зумовленого насильства» в Україні. 
В акції взяли участь керівництво району, національної поліції, громадськість. Будівля комунального закладу «Сватівський районний Народний дім «Сватова-Лучка» була підсвічена помаранчевим кольором, який є офіційним кольором кампанії та символізує світле майбутнє, вільне від насильства щодо жінок. 
Відкрила захід заступник голови районної державної адміністрації Ганна Лемешко. У своїй промові вона наголосила на тому, що ціллю глобальної кампанії 2018 року для України є привернення уваги до проблеми, спонукання її обговорення та поширення інформації про те, що може зробити кожна людина й організація для припинення насильства стосовно жінок. 
Представник Сватівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Луганській області Вікторія Пономарьова ознайомила присутніх зі станом та заходами щодо попередження насильства в сім′ї в Сватівському районі. 
В рамках акції учасники взяли участь у флеш-мобі «Мій вибір – життя без насильства».