Прес-центр16 листопада 2021, 16:11

16 листопада голова райдержадміністрації Олег Сліпець провів засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

На порядку денному обговорювалося питання організації спільних заходів, спрямованих на посилення підконтрольної ділянки державного кордону України в межах Сватівського району. Розгляду цього питання передувала відповідна нарада Луганської обласної державної адміністрації щодо ситуації, пов’язаної з нелегальною міграцією.  

До слова були запрошені представники силових структур району, які акцентували увагу на виконанні заходів щодо запобігання ускладненню оперативної обстановки на території адміністративно-територіальних одиниць, які межують з державним кордоном.

За інформацією представника Сватівського районного відділу поліції в  прикордонних населених пунктах району забезпечено посилене чергування дільничних офіцерів поліції. Головам територіальних громад було зауважено на проведенні інформаційної роботи з населенням щодо необхідності інформування правоохоронних органів про підозрілих осіб та події, які можуть спровокувати дестабілізацію обстановки. Крім цього на території обслуговування Сватівського районного відділу поліції визначений перелік установ на території яких, за потреби, буде розміщено придатні сили.

За результатами засідання головам територіальних громад рекомендовано спільно з органами державної влади напрацювати алгоритми спільних дій, у разі виникнення позаштатних ситуацій.