Прес-центр19 серпня 2021, 14:08

18 серпня відбулося чергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів заступник голови райдержадміністрації Борис Руденко

Під час засідання особливу увагу було приділено  виконанню плану заходів щодо ліквідації та попередження пожеж у пожежонебезпечний період 2021 року на територіях громад району. На сьогоднішній день пожеж в екосистемах району не виявлено, всі підрозділи ДСНС працюють у штатному режимі.

При цьому органам місцевого самоврядування рекомендовано забезпечити достатній матеріальний резерв для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, а відповідним структурам  - продовжити виконання спільної роботи з виявлення та притягнення  до  відповідальності  осіб, які  порушують  правила  пожежної  безпеки в лісах, здійснюють  самовільне  випалювання  рослинності  або  її  залишків. 

Також було розглянуто питання щодо посилення пожежної безпеки в  період збирання, зберігання, переробки нового врожаю та заготівлі грубих кормів. Протокольним рішенням комісії були затверджені рекомендації сільгосптоваровиробникам щодо суворої заборони випалювання  стерні  та  сухої  рослинності  на  ділянках сільськогосподарського призначення.

Окремим рішенням відповідним структурам доручено провести карантинні заходи з ліквідації амброзії полинолистої на територіях населених пунктів, на узбіччях доріг, сільськогосподарських угіддях та землях запасу.