Прес-центр18 cічня 2022, 16:01

18 січня голова райдержадміністрації Олег Сліпець та голова районної ради Людмила Русанова провели нараду з головами територіальних громад району з питання організації в районі територіальної оборони

Учасниками наради стали командир військової частини А-7364, керівник Сватівського окремого батальйону тероборони Максим Аксамитовський та представники правоохоронних органів району.

Голова райдержадміністрації поінформував голів територіальних громад про основні засади Закону України «Про основи національного спротиву», який введено в дію 1 січня 2022 року.

Відповідно до цього законодавчого акта на території Луганської області та Сватівського району зокрема сформовані військові частини Сил територіальної оборони Збройних Сил України, на які покладено функції організації, підготовки та виконання завдань територіальної оборони в районі відповідальності.  

Очільники Сватівщини закликали керівників територій активно долучитися до виконання завдань, визначених Законом, для забезпечення безпеки мешканців Сватівщини, бути готовими до реагування на надзвичайні події, адже від того, як буде організована робота на місцях, залежить ефективність функціонування територіальної оборони в цілому.