Прес-центр19 листопада 2021, 21:11

19 листопада в райдержадміністрації відбулася спільна онлайн нарада керівників органів державної влади, місцевого самоврядування та правоохоронних органів

Голова райдержадміністрації Олег Сліпець, голова районної ради Людмила Русанова, керівник окружної прокуратури Павло Якушенко обговорили з керівникам територіальних громад стан протидії кримінальним правопорушенням, пов’язаним із незаконним використанням бюджетних коштів, виділених на реалізацію заходів із запобігання поширенню коронавірусної хвороби та питання запобігання використанню підроблених сертифікатів про вакцинацію від COVID-19. 
Очільники та представники територіальних громад звітували про стан справ з цих питань на підпорядкованих територіях. 
Слід нагадати, що за використання громадянами підроблених сертифікатів вакцинації від COVID-19 настає кримінальна відповідальність відповідно до чинного законодавства України. Згідно з якою передбачено покарання у вигляді штрафу або арешту. Медичні заклади, де будуть зафіксовані випадки видачі фальсифікованих документів також не оминуть відповідальності. 
Також під час обговорень вкотре було наголошено на необхідності максимального посилення заходів контролю за дотриманням протиепідемічних заходів і карантинних обмежень з метою запобігання новим спалахам захворюваності та неухильності дотримання карантинних правил всім без винятку, як суб'єктам господарювання, так і мешканцям району.
За результатами наради досягнуто домовленостей щодо подальшої співпраці всіх гілок влади та правоохоронних органів району.