Прес-центр19 травня 2019, 16:05

19 травня в селі Мілуватка відбувся мітинг-реквієм

Він був присвячений Дню пам’яті жертв політичних репресій.  Участь у заході взяли перший заступник голови, в.о. голови райдержадміністрації Олексій Либа, Мілуватський сільський голова Сергій Медвідьов,  учні Мілуватської школи, жителі села.

В цей день було згадано кожного, хто став жертвою політичних репресій, був ув’язнений у концтаборах або засланий у далекі безлюдні землі. Згадано знищене селянство, розстріляну інтелігенцію, закатованих патріотів. 

Чорне крило політичних репресій торкнулося і мешканців села Мілуватка, серед яких був Павленко Тимофій Семенович, настоятель храму Іоанна Предтечі. В часи політичних репресій отця Тимофія визнали ворогом народу та ув’язнили до концтабору. Оскільки він мав медичну освіту, його примусили працювати в санітарній частині табору. Ризикуючи власним життям, він допомагав ув’язненим, тримаючи їх у стаціонарі як хворих, щоб вони мали змогу відпочити і набратися сил. Отцю Тимофію, поки він перебував в концтаборі, довелося перенести багато горя і труднощів, але він залишився в живих. 1947 року, в день Благовіщення Пресвятої Богородиці, його звільнили.

Пам’ять жертв репресій вшанували хвилиною мовчання. До могили Павленка Т.С. поклали квіти.

Ця трагедія ніколи не повинна повторитися, адже вона завдала невиліковну рану народам нашої країни. Це наша історія, яку ми не маємо права забувати.