Прес-центр7 листопада 2017, 15:11

2017 рік – рік Японії в Україні

3 листопада у місті Сватове на майдані Злагоди, з нагоди  святкування 25-тої річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та Японією, відбулася урочиста церемонія висадження саджанців сакури.

За фінансової підтримки Уряду Японії та активної участі Міжнародної організації міграції на Сватівщині втілено в життя проект «Єднаймося, разом - сила!» - проведено роботи з оновлення Сватівської центральної районної бібліотеки ім. Т.Полякова. Співробітники бібліотеки отримали саджанці у рамках другої хвилі зазначеного конкурсу та в рамках кампанії «2500 сакур», яку проводить Посольство Японії.

         В урочистому заході взяли участь керівництво райдержадміністрації, районної та міської рад, делегації трудових колективів підприємств, установ, закладів та організацій району.

У своєму виступі заступник голови райдержадміністрації Лемешко Г.А. зазначила, що висадка саджанців сакури – це шлях до духовного єднання; японська сакура є втіленням краси та відновлення, а її квітка вважається побажанням успіху, довголіття, радості, щастя та миру.