Прес-центр21 липня 2017, 11:07

21-а сесія Сватівської районної ради сьомого скликання

20 липня голова райдержадміністрації Мухтаров Д.Х. взяв участь у 21-й сесії Сватівської районної ради  сьомого скликання.

Порядок денний засідання передбачав, зокрема, затвердження низки районних цільових програм, проекти яких розроблялися структурними підрозділами райдержадміністрації. За результатами розгляду цих питань депутати затвердили:

- Стратегію розвитку системи освіти Сватівського району на 2017-2023 роки;

- Стратегію розвитку галузі охорони здоров’я Сватівського району на 2017-2023 роки;

 Також за поданням Сватівської райдержадміністрації на сесії було затверджено Положення про службове житло спільної власності територіальних громад сіл, селища, міста Сватівського району, що перебувають в управлінні Сватівської районної ради для медичних працівників з вищою медичною освітою, що дасть змогу придбати житло для медичних працівників.

Депутати районної ради прийняли рішення про виділення коштів: на придбання квартири медичним працівниками- 300 000 грн; на проведення фестивалю  «Слобожанський спас- 2017»- 182450 грн;  на придбання житла дітям сиротам 138000,  а також  на придбання медичного обладнання 1млн. 111000 грн.

Серед інших питань порядку денного  було обрання заступника голови Сватівської районної ради Луганської області 7 скликання (за результатом голосування заступником голови  Сватівської районної ради обрано представника фракції «Аграрної партії України» Людмилу Павлову. Головою фракції «Аграрної партії України» в Сватівській районній раді обрано Олексія Борзила).

По закінченню сесії у своєму виступі перед депутатами Дмитро Мухтаров зазначив про доречність створення Єдиного прозорого офісу в приміщенні Сватівської районної ради. Наразі розробляється проект, створення офісу дозволить прискорити і покращити обслуговування саме тих людей, які звертаються до управління соціального захисту райдержадміністрації.