Прес-центр30 грудня 2021, 11:12

29 грудня Олег Сліпець провів засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Перш за все, голова райдержадміністрації озвучив основні завдання влади і відповідних служб під час погіршення погодних умов. Зокрема, – забезпечення в усіх населених пунктах району безперебійного газо-, електро- та водопостачання, розчищення доріг від снігу та їх посипання протиожеледними матеріалами.  

Про створення у територіальних громадах району місцевих добровільних пожежно-рятувальних підрозділів (центрів безпеки) інформував начальник Сватівського районного управління ГУ ДСНС України у Луганській області Іван Борзило. На цей час у районі створено два підрозділи - у Сватівській та Білокуракинській територіальних громадах. 

Розглядалося й питання утримання і використання на території Сватівського району захисних споруд цивільного захисту та завершення їх технічної інвентаризації. В умовах сьогодення захист населення є однією з найважливіших складових державної політики у сфері цивільного захисту. У Сватівському районі наразі обліковується 139 захисних споруд, 13 з яких готуються до списання, проведена технічна інвентаризація 58 об’єктів.

Також члени комісії обговорили та затвердили План дій Сватівської райдержадміністрації з підготовки та пропуску льодоходу, повені та паводків у 2022 році та низку організаційних і практичних планів заходів.