Прес-центр30 липня 2020, 15:07

30 липня – Всесвітній день протидії торгівлі людьми

Щороку, починаючи з 2014-го, 30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Він був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році з метою підвищення інформованості громадськості про цю глобальну проблему і привернення уваги до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохочення людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину.

В рамках запланованих заходів до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми фахівці із соціальної роботи Сватівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та працівники управління соціального захисту населення Сватівської райдержадміністрації провели флешмоб «Як не стати жертвою торгівлі людьми», до якого було залучено дітей та молодь району.

Головна мета заходу  – привернення уваги до проблеми торгівлі людьми та спонукання дітей і молоді до дотримання правил безпечної поведінки, оскільки до тенет торгівців людьми може потрапити будь-яка особа, незалежно від віку, статі та соціальної приналежності