Прес-центр30 вересня 2019, 17:09

30 вересня – День усиновлення

День усиновлення – свято України, яке відзначається 30 вересня та співпадає з днем християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, що є символічним і уособлює віру в те, що кожна наша дитина буде виховуватися в родині, надію на обєднання заради цього всього українського суспільства, плекання в душі кожного із нас великої мудрості і любові до дитини як найціннішого дару нашого життя.
Відзначення цього дня встановлено згідно з Указом Президента України «Про День усиновлення» від 27 листопада 2008 року, враховуючи суспільну значущість усиновлення в забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім'ї, з метою підтримки та розвитку національного усиновлення.
Обласні заходи до Дня усиновлення відбулися сьогодні, 30 вересня, у Сєвєродонецьку за участі представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків та батьків-вихователів зі всієї Луганської області.
До складу делегації Сватівського району, яку очолила заступник голови райдержадміністрації Ганна Лемешко, ввійшли працівники служби у справах дітей райдержадміністрації та дві родини опікунів, піклувальників - мешканців нашого району. 
Вітали учасників заходу голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький та начальник служби у справах дітей Луганської облдержадміністрації Раїса Родіна.  Очільник Луганщини відзначив Почесними грамотами та Листами подяки облдержадміністрації, Почесними грамотами та Листами подяки служби у справах дітей багатьох жителів області, які зробили особистий внесок у вирішення питань соціального захисту дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, створення сприятливих умов для їх всебічного розвитку і виховання, формування високих духовних і моральних якостей.
Серед них – батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу, прийомні батьки, опікуни, піклувальники, представники відповідних підрозділів міст та районів.
З кожним роком в Україні зростає число сімей, охочих взяти позбавлених батьківської ласки дітей. Суспільство стає гуманнішим і чуттєвішим до болю посиротілих дітей.
Сьогодні в родинах наших земляків виховується 27 усиновлених дітей. Ми щиро дякуємо усім причетним, що дарують шанс дітям на здобуття щасливого майбутнього у новій сім'ї та з впевненістю можемо сказати, що завдяки їх любові, гуманності, милосердю діти знайшли матір та батька, щасливу родину, сімейний затишок.
Як зазначила Ганна Лемешко, – Люди, які всиновлюють дитину – найвідважніші та найщиріші у світі. Їх доброта не знає меж, а серця завжди відкриті для тепла і надії.
Це свято доброти, розуміння, милосердя і людяності, воно  нагадує всім нам про незламну силу Любові й розуміння, а дітям про Віру й Надію.