Прес-центр6 вересня 2021, 11:09

4 вересня – День визволення Луганщини від фашистських загарбників

Грізні роки Другої світової війни відійшли далеко на сторінки  історії. Вже більше 80-ти років пройшло з того часу, та пам'ять людська не забуває нічого…

Нічим не  виміряти  ті  страждання,  що  принесла  війна. Для  людей  це  були  роки  назавжди  втраченої  молодості,  тяжких  хвороб,  сирітства,  вдівства, душевних травм і потрясінь. За період окупації більше 100 тисяч луганчан було вбито, закатовано, вивезено до Німеччини на тяжкі роботи. Більше 400 тисяч жителів області пішли за роки війни та фронт, з них 286 воїнів отримали звання «Герой Радянського Союзу».

Жителі Луганщини свято зберігають пам'ять про солдатів, полеглих у боротьбі за свободу  Батьківщини.  Не  заростає  народна  стежка  до  поховань  у  місцях  колишніх  боїв та до  пам'яток, присвячених  подіям Другої світової війни (1939–1945 рр.). На честь героїв названі вулиці та площі у містах, селищах і селах.

Минають десятиліття, але не гояться рани народу. До цього часу оплакують дружини – чоловіків, діти – батьків, які віддали своє життя за перемогу, щоб жили ми…

Дорогі земляки!

Щиро вітаємо вас з 78-ю річницею визволення Луганської області від фашистських загарбників (1943 рік).

Низький уклін всім ветеранам Другої світової  війни, дітям війни, військовим, які бережуть мирне небо над Україною. Це свято кожного із нас! Мирного неба і квітучого майбутнього Луганщині і рідній Україні! 

 

Зповагою –

Заступник голови Сватівської райдержадміністрації Борис Руденко

Голова Сватівської районної ради Людмила Русанова