Прес-центр7 липня 2021, 17:07

7 липня голова райдержадміністрації Олег Клименчуков відвідав Сватівське районне управління ГУ ДСНС України у Луганській області

Цей територіальний орган був створений нещодавно на базі реорганізованих внаслідок реформи адміністративно-територіального устрою міськрайонних Сватівського, Білокуракинського та Троїцького відділів ДСНС.

Очільник району ознайомився з організацією роботи фахівців управління та 5 Державного пожежно-рятувального загону (м. Сватове), технікою, що перебуває на його озброєнні.

З начальником управління Іваном Борзило голова райдержадміністрації обговорив повноваження місцевих рад з питань цивільного захисту, яких вони набули у процесі реформи децентралізації, створення та підтримки місцевих пожежно-рятувальних підрозділів і підрозділів добровільної пожежної охорони в територіальних громадах, навчання населення діям у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Також були порушені питання створення ланок територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту, забезпечення евакуації та укриття населення в захисних спорудах цивільного захисту, оповіщення та інформування населення про загрозу і виникнення надзвичайних ситуацій.

У квітні цього року Державною службою України з надзвичайних ситуацій було здійснено цільову позапланову перевірку стану виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування Луганської області, у тому числі й Сватівського району. За її результатами органам, що перевірялися, надано низку доручень та рекомендацій.

З метою усунення виявлених під час перевірки недоліків та забезпечення цивільного захисту на території Сватівського району Сватівським районним управлінням ДСНС був розроблений, а головою райдержадміністрації затверджений графік методичної допомоги. Її надаватимуть кожній з 7-ми громад фахівці районного управління та райдержадміністрації впродовж 8-14 липня.