Прес-центр13 липня 2021, 07:07

9 липня делегація Сватівського району разом з головою райдержадміністрації Олегом Клименчуковим взяли участь у Дні поля

До складу делегації увійшли керівники територіальних громад та сільськогосподарських підприємств Сватівщини.
Цьогоріч щорічний обласний науково-практичний семінар відбувся на базі приватного підприємства «КАУТ» в селі Скаргівка Сєвєродонецького району. Традиційно він розпочався з церемонії освячення перших снопів початку жнив та урочистої передачі снопа нового урожаю керманичу області Сергію Гайдаю.
«Рекордні врожаї Луганщини – це, перш за все, тяжка робота фермера, якого гідно підтримує держава. Сьогодні я поспілкувався із багатьма аграріями – за їх розрахунками в області очікують зібрати близько 1,2 мільйона тонн ранніх зернових культур, що значно перевищить минулорічний показник», – наголосив голова обласної державної адміністрації.
Під час занять регіональні спеціалісти та місцеві аграрії ділилися знаннями про нові сорти і гібриди зернових, специфіки вирощування культур, а також технологіями, які дають можливість отримати високі врожаї за погодних умов агрокліматичної зони Луганщини.
Директор агрофірми Валерій Каут ознайомив учасників заходу із сільськогосподарською технікою, яка використовується господарством при вирощуванні сільгоспкультур, роботою току та побутовим комплексом підприємства.
Завдяки аграріям в нашій області вирощуються елітні сорти пшениці, виробляється продукція, спроможна конкурувати на рівних зі світовими брендами. Розвинуті аграрні підприємства, високопрофесійні фахівці та сучасна освітня платформа для майбутніх спеціалістів аграрного сектору – все це сучасна Луганщина.