Прес-центр29 cічня 2019, 15:01

Апаратна нарада у голови райдержадміністрації

28 січня голова райдержадміністрації Дмитро Мухтаров провів розширену апаратну нараду, під час якої начальник управління економічного розвитку райдержадміністрації Людмила Кобзева представила проект Перспективного плану розвитку Сватівського району на 2019-2021 роки. 24 січня проект Плану було обговорено з представниками інститутів громадянського суспільства району.
Очільник району Дмитро Мухтаров поінформував присутніх, що минулого тижня, під час робочої зустрічі з народним депутатом України Віталієм Курилом, він обговорив питання підтримки проектів району, які були представлені на конкурсний відбір до Державного фонду регіонального розвитку, а також питання виділення коштів з обласного та державного бюджетів для ремонту доріг району. 
Перший заступник начальника Білокуракинського об’єднаного управління ПФУ Луганської області Майя Трофимова доповіла про здійснення перерахунку та виплат пенсій для пенсіонерів, що проживають на території району. За її інформацією, пенсійні виплати здійснюються вчасно, а з 1 березня поточного року для всіх категорій громадян пенсійного віку заплановане підвищення пенсій.
Про температурний режим в закладах соціально-гуманітарної сфери району звітували генеральний директор Сватівського РТМО Ігор Плотніков, начальник відділу освіти райдержадміністрації Олена Юхновець, начальник відділу культури райдержадміністрації Кристина Бойкова, головний лікар Сватівського ЦПМСД Раїса Левенець. Ці заклади працюють у звичайному режимі, температурний режим у них відповідає санітарним правилам. 
Також Раїса Левенець поінформувала, що випадків захворювання на кір серед дитячого та дорослого населення Сватівського району на цей час не зафіксовано, у ЦПМСД вакцина проти кору наявна в достатній кількості.
Про стан справ у підпорядкованій сфері діяльності звітували очільники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники комунальних закладів та установ, представники територіальних підрозділів органів виконавчої влади. На нараді були заслухані питання виконавської дисципліни, роботи зі зверненнями громадян, призначення житлових субсидій, надходження та використання коштів районного бюджету.
Заступник начальника Сватівського відділу поліції Юрій Сорока звітував про стан правопорядку в районі: орган працює у штатному режимі. Дмитро Мухтаров наголосив на збільшенні кількості злочинів, здійснених неповнолітніми мешканцями Сватівського району, та надав доручення відповідальним особам проаналізувати їх причини та вжити відповідних заходів реагування. 
Про стан роботи з цивільного захисту населення та пожежну безпеку в районі доповів заступник начальника міськрайонного відділу ГУ ДСНС Сергій Якухін: протягом минулого тижня особовим складом відділу була надана допомога водіям 8-ми автомобілів, які постраждали в результаті ожеледиці на дорогах. Пожеж на території району за цей період не було.
За підсумками наради головою райдержадміністрації було надано низку протокольних доручень.