Прес-центр11 лютого 2019, 15:02

Апаратна нарада у голови райдержадміністрації: Сватівський район лідирує за підсумками оздоровлення дітей у 2018 році

11 лютого голова райдержадміністрації Дмитро Мухтаров провів щотижневу апаратну нараду, під час якої заступник голови райдержадміністрації Ганна Лемешко доповіла про підсумки літньої оздоровчої кампанії дітей 2018 року.

 За сприяння голови райдержадміністрації, з метою забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей, створення належних умов для творчого, інтелектуального, культурного і фізичного розвитку дітей у Сватівському районі влітку 2018 року працював 21 заклад оздоровлення та відпочинку, а саме:

20 пришкільних таборів (з них 1 - мовний), в яких відпочило 593 учні: 584 учні  – за бюджетні кошти, 9 учнів – за залучені кошти. Всього для організації відпочинку дітей в таборах з денним перебуванням було витрачено 401, 1 тис. грн бюджетних коштів;

1 заклад оздоровлення та відпочинку - Сватівський районний комунальний позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Гончарівський», який працював для 375-ти дітей у три зміни, з 01.06.2018 по 06.08.2018. Минулого року у таборі відпочивало на 25 дітей більше, ніж 2017-го.  Для оздоровлення і відпочинку дітей пільгових категорій в цьому закладі за бюджетні кошті було придбано 225 путівок, за залучені кошти - 150 путівок. Загалом для оздоровлення дітей пільгових категорій в СРКПЗОВ «Гончарівський» в 2018 році витрачено 1 млн 932 тис. грн.

За підсумками роботи сфери оздоровлення та відпочинку дітей і молоді у 2018 році Сватівський район посів перше місце серед районів області. Тому Сватівська райдержадміністрація на чолі з Дмитром Мухтаровим була відзначена Дипломом обласної координаційної ради з питань оздоровлення та відпочинку дітей та молоді за кращу організацію літньої оздоровчої кампанії 2018 року.

Також відзнаки обласної координаційної ради отримали голова профспілкового комітету ТОВ «Сватівська олія» Олена Груздо,  начальник відділу освіти райдержадміністрації Олена Юхновець та завідувач сектору сімейної політики відділу праці, зайнятості населення та сімейної політики управління соціального захисту населення райдержадміністрації Ірина Тарасенко.

На апаратній нараді Дмитро Мухтаров поінформував присутніх про основні події, які відбулися в країні минулого тижня. Безперечно, одна із головних – це виступ Президента України на телебаченні, де він визначив 5 головних пріоритетних напрямків розвитку секторів економіки: агропромисловий комплекс, ІТ-індустрія, машинобудування, інфраструктура та логістика, туризм. Очільник району зазначив, що «саме розвиток цих напрямків дозволить значно покращити рівень життя людей, держава може вийти на лідерські позиції у секторах економіки, де Україна вже має певні конкурентні переваги відносно інших країн, вони стануть точками опори, від якої країна відштовхнеться вперед».

Про стан справ у підпорядкованій сфері діяльності звітували керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, комунальних закладів, представники територіальних підрозділів органів виконавчої влади. Були заслухані питання виконавської дисципліни, роботи зі зверненнями громадян, призначення житлових субсидій, надходження та використання коштів районного бюджету, внесення змін до бюджетного законодавства, громадського порядку та пожежної безпеки.

За підсумками наради головою райдержадміністрації надано низку протокольних доручень.