Прес-центр22 липня 2021, 13:07

Буревій, який 21 липня пронісся територією Сватівського району, наробив чимало шкоди

Найбільших збитків зазнала територія Сватівської громади. У місті Сватове пошкоджені дахи багатоквартирних та приватних житлових будинків, гаражів, господарських споруд. Зірвано дах хірургічного відділення Сватівської багатопрофільної лікарні площею близько 100 м2, повалено металеву конструкцію водонапірної вежі (ємність порожня, не використовується), що розташована на території медичного закладу. У будівлі Сватівського центру первинної медико-санітарної допомоги пошкоджено шиферне покриття даху, що спричинило протікання води всередину приміщення. Через пошкодження системи енергопостачання частина населених пунктів громади знеструмлена до сих пір.

На території Нижньодуванської територіальної громади повалено дерева та частково зірвано шифер з даху Тарасівської загальноосвітньої школи, відсутнє електропостачання у частині сіл громади.

У Коломийській, Красноріченській та Троїцькій територіальних громадах також повалено дерева, знеструмлена частина населених пунктів.

Постраждалих від негоди людей, на щастя, немає. Підрозділи екстреної медичної допомоги та медичні заклади району функціонують у штатному режимі.

Органи місцевого самоврядування Сватівського району та Сватівський РЕМ ліквідовують наслідки негоди.