Прес-центр14 грудня 2017, 15:12

Бюджетні кошти мають бути освоєні в повному обсязі, об’єкти будівництва введені в експлуатацію, – колегія Департаменту економрозвитку, торгівлі та туризму

Сьогодні, 14 грудня, відбулося засідання колегії Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської облдержадміністрації, де, зокрема, розглядалося питання щодо стану реалізації інвестиційних програм (проектів), які фінансуються у 2017 році за рахунок бюджетних програм.

Участь у роботі колегії взяв заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Звертаючись до учасників колегії, він сказав: «Для покращення соціально-економічної ситуації в регіоні велике значення має залучення інвестицій, а також ефективне і раціональне використання бюджетних коштів».

На засіданні зазначено, що з поданих до державного фонду регіонального розвитку 413 проектів на 2017 рік було затверджено 51 на майже 235 млн гривень. Ці проекти реалізуються в сфері освіти, культури, охорони здоров’я, дорожньо-транспортної інфраструктури, спортивної інфраструктури, містобудуванні, житлово-комунальному господарстві тощо. Було профінансовано 186 млн гривень. Станом на 11 грудня з розпорядників найбільш активно використали кошти: управління капітального будівництва облдержадміністрації (77,2 %), Марківський (86,8 %), Троїцький (54,3 %) та Сватівський райони (47 %).

Повністю профінансована субвенція з держбюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій для затверджених 96 проектів на суму понад 40 млн гривень. Найкращі показники в освоєнні коштів у Новоайдарському (81,6 %), Сватівському (60,6 %) та Кремінському районах (48 %), Чмирівській об’єднаній територіальній громаді (67 %).

Субвенція з держбюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад профінансована на майже 15 млн гривень для реалізації 18 проектів у соціальній, гуманітарній сферах, житлово-комунальному господарстві та дорожньо-транспортній інфраструктурі. Освоєно 67,2 % від профінансованих коштів.

Учасникам колегії повідомили, що найгірші показники у використанні зазначених коштів по програмах та проектах у місті Лисичанськ, Станично-Луганському районі та Білокуракинській об’єднаній територіальні громаді.

Підбиваючи підсумки Юрій Клименко наголосив, що ситуація з реалізацією інвестиційних проектів, які фінансуються у 2017 році за рахунок бюджетних програм, є незадовільною. «Головне завдання – бюджетні кошти повинні бути освоєні в повному обсязі, об’єкти будівництва введені в експлуатацію», – підсумував він.