Прес-центр24 липня 2020, 12:07

Чим сьогодні живе медицина Сватівщини?

Наразі на території Сватівського району, в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України, реалізується чотири проєкти на загальну суму 31 млн 772 тис. 400 грн.

Один з них – Комплексний проєкт Сватівської багатопрофільної лікарні на 13 млн 980 тис. 200 грн, який включає капітальні ремонти двох приміщень терапевтичного відділення, приміщення поліклінічного відділення, харчоблоку та моргу.

23 липня, з метою ознайомлення з ходом реалізації проєкту, медичний заклад відвідали заступник голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська та директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Валентин Шкорубський.

Голова райдержадміністрації Валерій Честних та голова районної ради Віта Сліпець, які супроводжували посадовців, принагідно обговорили з ними питання капітального ремонту приймального відділення лікарні.

Кошти на ці цілі мають надійти в район у вигляді субвенції з державного бюджету місцевому бюджету за державною програмою створення приймальних відділень в опорних закладах охорони здоров’я у госпітальних округах.

Нагадаємо, що розпорядженням Кабінету Міністрів України від 15 січня 2020 року за № 23-р комунальне некомерційне підприємство «Сватівська багатопрофільна лікарня» Сватівської районної ради визначено одним із опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах Луганської області.