Прес-центр24 лютого 2021, 16:02

Цілодобова аптека – чому це так потрібно?

За останні роки аптечна мережа нашого районного центру значно розширилася (лише на території Сватівської багатопрофільної лікарні та площі 50-річчя Перемоги на сьогодні налічується по 4 аптеки). Однак, за цілодобовим режимом роботи працює лише одна – аптека, яка розташована на площі Привокзальній.

Такий стан речей спричиняє чимало труднощів у забезпеченні мешканців міста і хворих, що перебувають на стаціонарному лікуванні, медичними препаратами тоді, коли вони вкрай необхідні.

Очільники району зверталися до керівництва комунального підприємства «Луганська обласна «Фармація Північ» з питання переведення аптечного пункту підприємства, який знаходиться на першому поверсі  головного корпусу лікарні, на 24-годинний графік роботи. Проте, у відповідь – тиша, тому проблема залишилася.

На черговому засіданні сесії Сватівської міської ради 18 лютого голова райдержадміністрації, депутат міської ради Валерій Честних запропонував колегам вже від імені мешканців Сватівської громади звернутися по допомогу у вирішені цього питання до керівництва області. Його пропозицію було підтримано.

Сподіваємося, що така послуга як «цілодобова аптека у медичному закладі» невдовзі знову стане доступною для пацієнтів Сватівської багатопрофільної лікарні.