Прес-центр14 грудня 2019, 14:12

Давні традиції колядування: українські артисти співали колядки разом зі сватівськими школярами

Коли приходять зимові свята, ми всі  поринаємо у світ чарівної казки. Новий рік, Різдво, Водохреща - з цими святами повязані віковічні традиції та звичаї нашого народу, які, передаючись із покоління в покоління, живуть у віках.
Від того як ми ці традиції шануватимемо, буде залежати наша духовність, наша цивілізованість і майбутнє. Зимові свята зближують нас, дають нам надію на мир, спокій і злагоду, впевненість у майбутньому.
Вже у грудні ми святкуємо День Катерини та Андрія Первозванного. У давнину в ці дні проходили вечорниці. Молодь збиралася в хаті, дівчата та хлопці співали пісні, розповідали смішні історії, грали у різноманітні ігри, ворожили, аби дізнатися про свою долю. Одне з найбільш шанованих свят в Україні – Різдво. Господарі накривали стіл, а молодь ходила по селу з колядками, бажаючи щастя, здоровя та благополуччя родинам. З тринадцятого на чотирнадцяте січня маланкували та щедрували. Ці гарні традиції відновилися  і продовжуються  сьогодні. Коли наступають свята, не тільки в селах Сватівського  району, а і в місті люди чекають на колядників та щедрувальників.
Аби  згадати традиційні колядки та щедрівки, 14 грудня на концерт «Зустрічаємо Коляду» в Сватівську районну школу мистецтв ім. Василя Зінкевича завітали заслужена артистка України Анжеліка Рудницька, заслужена артистка України Марина Одольська, фольклорний гурт GG ГуляйГород, керівництво облдержадміністрації та району, учнівська молодь району.
Вітала творчу делегацію та учасників концерту заступник голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська.
До уваги глядачів були представлені українські народні щедрівки та колядки у виконанні сватівських аматорів, а викладач вокалу школи мистецтв Анжеліка Романкіна провела майстер-клас з вивчення різдвяної коляди.
По закінченню концерту для аматорів та професійних виконавців Сватівського району фольклорний гурт GG ГуляйГород провів майстер-клас з вокалу. А працівники Сватівського районного молодіжного центру ім. В. Щепенка презентували майстер-клас з виготовлення ялинкових прикрас.