Прес-центр14 жовтня 2021, 17:10

Делегація Сватівщини взяла участь в урочистостях Луганської області, присвячених Дню захисників і захисниць України

14 жовтня на площі Перемоги у місті Сєвєродонецьку відбувся військовий парад. Він був присвячений не лише сьогоднішнім святам, а й 30-й річниці створення Збройних Сил України, яка відзначатиметься 6 грудня цього року.
Делегацію Сватівського району очолили голова райдержадміністрації Олег Сліпець та голова районної ради Людмила Русанова. Участь у заході взяли очільники та представники усіх семи територіальних громад району.
Урочистості відкрив голова Луганської обласної державної адміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.
«Сьогодні саме той день, коли ми маємо вголос говорити про важливість українського війська, про незламність духу українського народу. Російська збройна агресія проти України згуртувала нас, а після подій 2014 року ми зрозуміли, хто насправді наші захисники. Ви – янголи-охоронці кожної української родини! Я вірю в кожного героя, який зараз знаходиться на площі і саме зараз несе службу на передовій. Я буду постійно вірити у нашу перемогу!», - зазначив у своїй промові очільник області.
За значний особистий внесок у зміцнення національної безпеки, захист конституційних прав та свобод громадян, інтересів держави, високий професіоналізм і самовідданість, мужність, відвагу, патріотизм відзнаками обласної державної адміністрації - знаками пошани «Захиснику Луганщини», Почесними грамотами та Листами подяки - були нагороджені захисники й захисниці Луганщини, які відзначилися особливими досягненнями.
Після церемонії нагородження урочистою ходою центральною площею Сєвєродонецька, у супроводі духового оркестру, пройшли бійці військових формувань та сил безпеки, що звільняли терени Луганщини у 2014 році й боронять її територію й захищають її мешканців нині. Завершилися урочистості демонстрацією військової техніки та озброєння.