Прес-центр23 серпня 2017, 13:08

Делегація Сватівського району взяла участь у відкритті Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру

22 серпня, під час робочої поїздки Луганщиною, Президент України Петро Порошенко взяв участь у церемонії урочистого відкриття Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру, на якій була присутня делегація Сватівського району на чолі з головою райдержадміністрації Дмитром Мухтаровим.

Глава держави нагадав, що рік тому було спрямовано кошти на будівництво нового театру на Луганщині, зупинився на історії Луганського обласного академічного театру, який був створений 1941 року і призначався саме для бійців, що боронили рідну землю від фашистів, а сьогодні має встановлювати і укріплювати Україну і українство.

Менш ніж за рік відремонтовано майже зруйновану будівлю, реконструйовано сцену, приміщення для репетицій, гримерні, встановлено сучасне сценічне обладнання. Президент також зазначив, що відтепер театр отримує оновлену базу для підготовки сучасного мистецького продукту.

Глава держави також вручив державні нагороди мешканцям Луганської області за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм.

Лист подяки обласної державної адміністрації отримала начальник загального відділу апарату Сватівської райдержадміністрації Погребняк Ольга Анатоліївна за багаторічну сумлінну працю, високу професійну майстерність, зразкове виконання службових обов’язків, активну громадянську позицію та з нагоди Дня незалежності України.

На оновленій сцені артисти Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру показали для учасників заходу виставу.