Прес-центр6 вересня 2019, 13:09

Держава на захисті прав дитини

5 вересня під керівництвом заступника голови Сватівської райдержадміністрації Ганни Лемешко відбулося чергове засідання районної комісії з питань захисту прав дитини.

Серед питань, винесених на порядок денний, були розглянуті питання  неналежного виконання батьками батьківських обов’язків; про вчинення неправомірних дій малолітніми; доцільність повернення батькам дитини з КЗ «Лисичанський центр соціально-психологічної реабілітації дітей»; про підведення підсумків проведення 1-го етапу Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок».

Членами комісії були надані вичерпні рекомендації батькам щодо підвищення їх виховного потенціалу та виключення можливості вилучення дітей з сімейного середовища; прийняті рішення про продовження Сватівським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді соціального супроводу родин, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Позитивним підсумком роботи комісії стало прийняття рішення про можливість зняття з обліку служби у справах дітей 3-х дітей у зв’язку із усуненням причин їх перебування.

Крім того, за рішенням комісії статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, отримає 1 дитина, яка є внутрішньо переміщеною особою.