Прес-центр23 серпня 2021, 21:08

Державний Прапор України – символ боротьби, перемоги і любові до своєї країни

З прадавніх часів однією з основних цінностей кожного українця було прагнення свободи. Саме це спонукало їх боротися за незалежність, невід’ємними атрибутами якої були державні символи – прапор, герб та гімн.
Українські державні символи є уособленням нашої величної історії, духовними та матеріальними носіями народної ідентичності, предметом національної гордості, які стали візитівкою та знаком єднання українців.
Офіційно затвердили синьо-жовтий стяг як державний символ України 28 січня 1992 року. У серпні 2004 року Президент України підписав Указ про встановлення Дня Державного Прапора України, який відтоді ми святкуємо щорічно 23 серпня.
Шановні мешканці Сватівського району!
Від щирого серця вітаємо вас з Днем Державного Прапора України!
Погодьтеся, коли звучить Державний Гімн та піднімається Державний Прапор, кожного з нас охоплює глибоке почуття гордості за свою країну. Саме це допомагає пройнятися любов’ю до рідної землі та працювати на благо України, Луганщини, Сватівщини.
Синій і жовтий кольори неба і пшениці символізують працю наших людей від сходу до заходу й з півночі до півдня, ми такі різні, але ми єдині.
Дорогі земляки, бажаємо вам миру, злагоди, міцного здоров’я, щедрої долі, успіхів у справах та починаннях. Хай у ці святкові дні над будівлями майорить державний стяг, наповнюючи серця любов’ю за наш волелюбний народ.
Зі святом! Слава нашій Україні!
З повагою –
Заступник голови Сватівської райдержадміністрації Борис Руденко
Голова Сватівської районної ради Людмила Русанова