Прес-центр27 липня 2018, 09:07

Дієве реагування на порушення прав дітей

26 липня на черговому засіданні районної комісії з питань захисту прав дитини під головуванням заступника голови райдержадміністрації Лемешко Г.А., розглядалися питання: про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів 13 особам; про вчинення фізичного насильства в сім’ї; про стан соціального супроводження прийомної родини.

Членами комісії прийняті рішення про задоволення заяв 9 громадян про надання їх дітям статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, 4 заяви направлені на доопрацювання. Прийнята до відома інформація про стан соціального супроводження.

Стосовно розгляду питання по вчинене фізичне насильство по відношенню до своєї неповнолітньої доньки, було прийнято рішення клопотати перед Сватівським ВП ГУНП України в Луганській області про притягнення батьків до відповідальності за неналежне виконання ними своїх батьківських обов’язків. З метою подолання складних життєвих обставин, батькам було рекомендовано укласти договір про здійснення соціального супроводу. Сватівському районному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було доручено опрацювати питання залучення психолога до роботи із батьками.