Прес-центр30 липня 2018, 15:07

Дмитро Мухтаров провів нараду з головами територіальних громад

30 липня голова райдержадміністрації Дмитр Мухтаров  за участі заступника голови райдержадміністрації Ганни Лемешко,  керівників окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та закладів району провів нараду з головами територіальних громад та керівниками фермерських господарств району .

З інформацією щодо розпаювання земель колективної власності (кормові угіддя), оновлення планово-картографічних матеріалів населених пунктів, проведення інвентаризації земель населених пунктів та їх нормативно-грошової оцінки виступила директор державного підприємства «Луганський інститут землеустрою» Тетьяна Ємельянова.

Начальник відділу культури райдержадміністрації Кристина Бойкова довела до відома присутнім інформацію про опрацювання питання щодо участі у роботі комісії зі збору, обробки та складання орієнтовного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини Сватівського району.

Також було обговорено питання підготовки закладів культури до роботи в осінньо-зимового  періоду 2018-2019 роки та хід інвентаризації об’єктів культурної спадщини.

Начальник архівного відділу райдержадміністрації Тетяна Ланіна поінформувала присутніх про передачу документів Національного архівного фонду до архівного відділу Сватівської райдержадміністрації.

Начальник відділу агропромислового райдержадміністрації Сергій Гургуц  поінформував присутніх про встановлення ставок земельного податку під водними об’єктами в межах та за межами населених пунктів, про питання державної підтримки галузі тваринництва.  

На завершення наради, з інформацією про стан розроблення містобудівної документації на місцевому рівні та про стан забезпечення доступності адміністративних будівель та виборчих дільниць територіальних громад для маломобільних груп населення звернувся до присутніх начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Валерій Усов.

З метою вирішення питань, які виникли під час нараду у голів територіальних громад та фермерських господарств району, головою райдержадміністрації були надані  доручення окремим відповідальним особам.