Прес-центр17 жовтня 2018, 17:10

Дмитро Мухтаров садив японські сакури

Вже третій рік поспіль комунальний заклад «Сватівська районна централізована бібліотечна система» співпрацює з Міжнародною організацією з міграцій (МОМ) та Урядом Японії. У минулому році, в результаті співпраці, було отримано 14 саджанців японської сакури, які висадили на території міста Сватове.

Цьогоріч, в рамках проекту МОМ «Сприяння сталому розвитку та згуртуванню громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі», наш район отримав 20 саджанців японських сакур, які заплановано висадити на території 8-ми загальноосвітніх закладів району.

Сьогодні спільнота школярів Гончарівської загальноосвітньої школи, під наставництвом голови Сватівської райдержадміністрації Дмитра Мухтарова та його першого заступника Олексія Либи,  висади три саджанці японської сакури.

Діти жваво обговорювали таку радісну подію та, як справжні господарі, вже запланували заходи з утеплення цих дерев в зимовий період.

Враховуючи гарний настрій, який панував на шкільному подвір’ї, і завзятість дітей, є впевненість, що японська сакура прекрасно себе почуватиме на території освітнього закладу.