Прес-центр18 cічня 2019, 15:01

До Сватового завітали відомі сучасні письменники та поети

17 січня у Сватовому стартував проект «Схід читає», який має на меті привернути читацьку увагу до бібліотек Донецької і Луганської області, як центрів громадського і культурного життя. 
Благодійний фонд Сергія Жадана у партнерстві з Українським інститутом книги, за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», започаткував серію зустрічей з відомими українськими письменниками, а також презентації для бібліотекарів і читачів східних регіонів найцікавіших книжкових новинок. 
В рамках реалізації проекту у Сватівській центральній районній бібліотеці відбувся літературний захід за участі голови райдержадміністрації Дмитра Мухтарова, заступника голови райдержадміністрації Ганни Лемешко, сучасних українських письменників та поетів Сергія Жадана, Андрія Куркова, Євгена Положія, Тетяни Стус, Івана Адрусяка та місцевих шанувальників сучасного українського слова.
Літератори познайомили учасників заходу зі своїми творами. Зустріч була невимушеною й теплою. Районна бібліотека від фонду «Відродження» отримала сучасні українські книги. 
Подяку Сватівської райдержадміністрації Сергію Жадану та творчій команді «Схід читає» за популяризацію української літератури та культури вручив по завершенню заходу голова Дмитро Мухтаров. Також гостям району були вручені презентаційні матеріали Сватівського району.