Прес-центр30 липня 2018, 12:07

До Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

В 2013 році Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних націй 30 липня було проголошено Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми.

З метою консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які постраждали від цього злочину, а також заохочення людей активно допомагати та протидіяти торгівлі людьми,працівники управління соціального захисту населення Сватівської райдержадміністрації та Сватівського районного центру соціальних служб для сім′ї, дітей та молоді провели зустріч з дітьми ІІІ зміни Сватівського районного комунального позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Гончарівський».

Дітям розповіли, що боротьба з торгівлею людьми визначена одним з пріоритетних напрямків роботи Уряду України у сфері захисту прав людини. Необхідно розуміння того, що людська гідність, права людини є найвищою цінністю, а також попередження та формування нетерпимої поведінки, нульової толерантності до будь-яких форм експлуатації людини.

Увагу дітей привернули до того факту, що торгівля людьми є одним із найсерйозніших злочинів проти людини, який має, як економічні, так і соціальні, педагогічні, психологічні причини. Будь-яка особа може постраждати від цього злочину, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Жінки та чоловіки стають жертвами сексуальної та трудової експлуатації. Дітей змушують красти, жебракувати, використовують для проституції, виготовлення порнографічної продукції, та навіть використовують з метою вилучення органів. Для злочинців – це величезні гроші, а для людини – страждання, зруйновані сім`ї, втрачене здоров`я і навіть життя.

В кінці зустрічі був проведений флешмоб з гаслами: «Живи вільно!»; «Людина – не товар!»; «Зупинимо торгівлю людьми разом!».

В Сватівському районі відповідальним підрозділом за забезпечення реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми є управління соціального захисту населення Сватівської райдержадміністрації. 30  липня працівники управління долучилися до акції привернення уваги до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохочення людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину.