Прес-центр17 травня 2019, 20:05

«Джура» зібрала юних патріотів Сватівщини біля Козацької вежі

Сватівщина – козацький край! І тому відкриття IV районного етапу Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») 17 травня 2019 року відбулося біля підніжжя Козацької вежі. Історики твердять, що на цьому місці у сімнадцятому столітті, на початку заснування Сватового, височила саме така вежа. Завдяки їй охоронці Сватової Лучки попереджали набіги татарських орд.

Сьогодні юні сватівчани продовжують традиції наших славних пращурів, відроджують культуру та звичаї українського народу.

Цьогоріч участь у змаганнях взяли 12 команд району. Вони розташували на горі свої намети та о 15:00 вишикувалися для урочистого відкриття гри. Вітали учасників заходу заступник голови райдержадміністрації Ганна Лемешко та заступник голови районної ради Людмила Павлова. Вони побажали юним школярам досягти найкращих результатів та насолодитися грою. «Участь у подібних заходах виховує патріотизм, повагу до народних звичаїв, традицій,  підвищує спортивний рівень юнаків та дівчат», - зазначила Ганна Лемешко.

Також до слова були запрошені Сватівський військовий комісар Олександр Бородін, представники духовенства та громадськості.

Протягом трьох днів на шкільні команди чекають різноманітні змагання, за результатами яких судді визначать переможців.

Метою проведення таких заходів є поширення військово-спортивного та національно-патріотичного виховання української молоді на основі козацьких традицій.