Прес-центр21 вересня 2018, 18:09

Фестиваль «З країни в Україну» мандрує Сватівщиною

21 вересня о 14-00 у парку ім. Титова м. Сватове розпочався фестиваль «З країни в Україну».  В  урочистому відкритті заходу взяли участь перший заступник, в.о. голови райдержадміністрації Олексій Либа, заступник голови райдержадміністрації Ганна Лемешко, заступник голови районної ради Людмила Павлова та заступник Сватівського міського голови Людмила  Жаданова. 

Звертаючись до присутніх, Ганна Лемешко подякувала  Денису Блощинському, співзасновнику Фундації соціальних інновацій «З країни в Україну», та ініціативній групі м. Сватове, які у тісній співпраці з місцевою владою реалізували цей культурно-просвітницький проект на теренах Сватівського району.

 

Фестиваль «З країни в Україну», який подорожує невеликими містами Сходу України, розповідає про різноманіття культурної спадщини нашої держави, через лекції та майстер-класи знайомить із сучасною українською культурою. Це спільнота з понад 500 професійних менеджерів, науковців, творчих діячів та 1500 волонтерів і активістів з усіх регіонів України.

На цей час фестиваль у м. Сватове триває. Працюють «Містечко майстрів», «Відкрита» бібліотека, дитячий майданчик, зона психологічного розвантаження. Малечі дуже подобається еко-лабіринт.

 О 18-00 розпочнеться концерт гуртів «Ізобарра-Торр» (м. Сватове)  та «THEDOOX», «NESPROSTA», «ТІНЬ СОНЦЯ», «ПАСТЬ КРОКОДИЛА», «ШПИЛЯСТІ КОБЗАРІ» (м. Київ).