Прес-центр16 липня 2018, 13:07

Голова райдержадміністрації Дмитро Мухтаров провів чергову апаратну нараду

16 липня під керівництвом голови райдержадміністрації Дмитра Мухтарова відбулася апаратна нарада, у якій брали участь перший заступник голови райдержадміністрації Либа О.В., заступник голови райдержадміністрації Лемешко Г.А., керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, підпорядкованих райдержадміністрації установ та закладів.

На початку наради Дмитро Мухтаров зазначив, що цього дня, у 1990 році Верховна Рада Української РСР голосами 355 депутатів схвалила доленосний документ – Декларацію про державний суверенітет України.

Декларацією визнавалося право української нації на самовизначення, держава повинна була захищати й охороняти національну державність українців. Єдиним джерелом державної влади визнавався народ, а Верховна Рада УРСР могла виступати від його імені. У документі йшлося про принцип поділу влади на законодавчу, виконавчу та судову. Територія України проголошувалася недоторканною. Уперше після багаторічного замовчування Декларація визнавала невід'ємні права і свободи людини.

Також 16 липня в Україні своє професійне свято відзначають бухгалтери. Дмитро Мухтаров привітав фахівців бухгалтерського обліку  з їх професійним святом.

Далі очільник району підбив підсумки проведеної роботи на території району за червень-липень поточного року: у Сватівській районній школі мистецтв ім. В. Зінкевича та у фельдшерсько-акушерському пункті с. Райгородка Сватівського району відремонтовано покрівлю дахів; у комунальному закладі «Сватівський районний народний дім Сватова-Лучка» відремонтовано кімнату для розміщення молодіжного центру; придбано та встановлено камеру вуличного спостереження на одному із найбільш завантажених перехресть у місті, а саме майдан Злагоди - вул. Конституції, що дозволяє швидко виявляти та ліквідовувати порушення законодавства та ін.

Також голова райдержадміністрації подякував організаторам зустрічі учасників 13-го Гайдамацького Потягу «Визвольних змагань», які перебували на території району з 07 по 13 липня 2018 року.

Крім цього, Дмитро Мухтаров поінформував присутніх, що 12 липня на 36 сесії Коломийчиської   сільської ради депутатами сільської ради було прийнято рішення про ініціювання створення ОТГ.

Начальник філії «Сватівський райавтодор» ДП «Луганський облавтодор» Бєлік І.М. поінформував присутніх про стан ремонту дорожнього полотна на території району. За його інформацією продовжується ремонт державної траси Н-26 «Чугуїв – Мілове».

В.о. головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Сватівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Левенець Р.І. поінформувала про стан підписання декларацій між лікарями сімейної медицини та пацієнтами. Станом на 16.07.2018 підписано 20026 декларацій.

У порядку контролю були розглянуті питання стану виконавської дисципліни, розгляду звернень громадян, надходження та використання коштів районного бюджету, стану охорони, правопорядку та цивільного захисту населення, направлення Сватівським РТМО осіб на реабілітацію.