Прес-центр16 жовтня 2018, 16:10

Голова райдержадміністрації визначив пріоритетні напрямки роботи на поточний тиждень

Новий робочий тиждень для керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних підрозділів органів виконавчої влади та бюджетних установ району розпочався з розширеної апаратної наради у голови райдержадміністрації Дмитра Мухтарова.

Очільник району, підбиваючи підсумки роботи минулого тижня, проаналізував роботу відповідних служб з підготовки до нового опалювального сезону; підготовки та проведення в районі Дня захисника України - державного свята, відзначення якого започатковано Указом Президента України Петра Порошенка 2014 року; відзначив високі досягнення медичної сестри поліклінічного відділення Сватівської центральної районної лікарні Надії Посохової, яка посіла 7 місце у Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності медичних сестер «Ескулап-професіонал 2018». Конкурс проходив 12 жовтня у Харкові. За звання кращої медичної сестри України змагалося 20 конкурсантів з різних регіонів. Надія представляла Луганську область, як переможниця обласного туру змагань.

Станом на 16 жовтня опалювальний сезон розпочато в лікувальних закладах та більшості дошкільних навчальних закладах району. Оскільки питання підключення опалення в загальноосвітніх закладах пов’язано зі змінами в системі оплати за послуги з газопостачання, голова райдержадміністрації Дмитро Мухтаров надав доручення своєму профільному заступнику та начальнику відділу освіти опрацювати питання дотримання належного температурного режиму у школах.

Також одним із протокольних доручень голови райдержадміністрації за підсумками апаратної наради було питання реалізації в районі Урядової програми «Доступні ліки». Через зміну організаційно-правової форми Центру первинної медико-санітарної допомоги Сватівського району змінилися умови відпуску медичних препаратів за цією програмою. Відновлення її роботи має відбутися до кінця жовтня, після внесення змін до баз даних єдиних державних реєстрів, фінансових і банківських установ.

Питання створення «прозорого офісу» з надання мешканцям району послуг соціального характеру перебуває на постійному контролі Дмитра Мухтарова. З цього приводу він надав доручення організувати зустріч представників районної влади з керівництвом Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

Почався новий опалювальний сезон, а тому сьогодні, як ніколи, актуальним питанням є призначення субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива. Наразі в державі опрацьовуються питання зміни до деяких підходів визначення права громадян на отримання житлової субсидії. З метою інформування населення Сватівського району про порядок їх нарахування, головою райдержадміністрації надано доручення про широке поширення владними структурами району цієї інформації за допомогою всіх видів ЗМІ.

Відповідно до Указу Президента України «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», на сьогоднішній апаратній нараді про роботу зі зверненнями  громадян звітував Свистунівський сільський голова Юрій Поздняков.

Необхідно зазначити, що, на вимогу голови райдержадміністрації, до кожного звіту очільника певної  територіальної громади, структурними підрозділами райдержадміністрації готуються інформаційні довідки за відповідними напрямками роботи. За результатами обговорення питань життєзабезпечення мешканців Свистунівки Дмитро Мухтаров надав доручення сільському голові, який у своїй особі представляє й голову виконавчого комітету сільської ради, що прямо підпорядковується голові райдержадміністрації, низку доручень:

1) забезпечити участь сільської ради у проектах розвитку території (програми Державного фонду регіонального розвитку, програми ООН, інші форми міжнародної технічної допомоги);

2) організувати роботу з передачі справ, що утворилися в діяльності  колгоспу та КСП ім. Шевченка, на державне зберігання до архівного відділу райдержадміністрації;

3) забезпечити приміщення виборчої дільниці засобами доступності для маломобільних категорій населення;

4) розробити та затвердити програми підтримки військовослужбовців та одиноких людей похилого віку, що проживають на території сільської ради.

Традиційно, на нараді у порядку контролю було заслухано питання виконавської дисципліни, роботи зі зверненнями громадян, цивільної та громадської безпеки мешканців району.