Прес-центр5 лютого 2018, 16:02

Голова Сватівської райдержадміністрації Мухтаров Д.Х. відвідав Сватівський професійний аграрний ліцей

З метою вирішення питання професійної підготовки та перепідготовки кадрів у галузі сільського господарства, 1 лютого голова Сватівської райдержадміністрації Мухтаров Д.Х. та перший заступник голови Сватівської райдержадміністрації Либа О.В. відвідали Державний професійно-технічний навчальний заклад Сватівський професійний аграрний ліцей, який знаходиться на території Сватівського району.

Саме цей навчальний заклад, згідно Стратегії розвитку агропромислового комплексу Сватівського району, здатний вирішити питання нестачі кадрів у сільському господарстві.

Зазначмо, що в навчальному закладі можна отримати кваліфікацію за 13 спеціальностями, 8 з яких сільськогосподарського спрямування.

Для укріплення матеріально - технічної бази ліцею протягом 2017 року з обласного бюджету виділено кошти в сумі 4,1 млн. грн.

В цьому році планується отримати ліцензію за кваліфікацією робітник фермерського господарства за спеціальностями: водія, механізатора, майстра машинного доїння.

Директор ліцею Володимир Євдокієнко поінформував голову райдержадміністрації про історію заснування державного закладу, його потужності, а також проблеми, які стоять перед ним сьогодні, при цьому окресливши своє бачення подальшого майбутнього ліцею.

В ліцеї, де на даний час навчається 282 учня, Дмитро Мухтаров оглянув навчальний корпус, в якому розташовані аудиторії для теоретичних занять,  гуртожиток та територію навколо закладу.

Мухтаров Д.Х. відвідав, зокрема, й бібліотеку навчального закладу, де поцікавився, як наповнені книжкові фонди закладу освіти. Ознайомився також з умовами проходження учнями виробничої практики.

Загалом, Дмитро Мухтаров відмітив компактне розташування усіх приміщень, в яких знаходиться навчальний заклад, їх задовільний стан, а також наявну матеріально-технічну базу. При цьому Мухтаров Д.Х. зауважив, що поряд з цим в аграрному ліцеї є багато проблем, котрі потрібно вирішувати якнайшвидше. Для їх вирішення будуть залучені спеціалісти відповідних районних та обласних структур.