Прес-центр14 серпня 2019, 16:08

Готуємося до нового навчального року

У Сватівському районі продовжується підготовка до нового навчального року. Вже другий день поспіль делегація на чолі з заступником голови райдержадміністрації Ганною Лемешко відвідують загальноосвітні та дошкільні навчальні заклади району. 13 серпня з метою моніторингу готовності навчальних закладів до нового освітнього року вони побували в Містківській, Рудівській, Петрівській, Мілуватській територіальних громадах району.  

У Містківській ЗОШ І-ІІІ ступенів налічується 82 учня. До першого класу прийде 7 діточок. В процесі підготовки до нового навчального року на даний заклад з державного бюджету виділено 72 тис. грн, з обласного – 7,3 тис. грн, з районного - 24 тис. грн, з бюджету сільської ради - 38 тис. грн. У 2019 році в закладі створено медичну кімнату, покращено матеріально-технічне оснащення.

 Комунальний дошкільний навчальний заклад «Оленка» Містківської сільської ради налічує 42 дитини, він є рекордсменом серед сільських дитячих садочків за чисельністю діточок. Цьогоріч з Містківського сільського бюджету на ремонтні роботи було виділено 22 тис. грн, на пудосконалення матеріально-технічної бази закладу - 273 тис. грн. Не залишаються осторонь від проблем дошкілля й агроформування, які надали благодійну допомогу на суму понад 29 тис. грн. Заклад огороджений новим парканом, оснащений новою пральною машиною та станцією водопостачання. На подвір'ї  висаджені квіти та дерева, облаштовано ігрові майданчики та садові фігури.

У навчально-виховному комплексі «Рудівська ЗОШ І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад», навчається 64 учнів та 15 вихованців. До першого класу подали заяви батьки 7-ми дітей. Заклад перебуває в процесі термомодернізації, сума проекту якого становить 4 426 856 грн. на умовах співфінансування (з районного бюджету виділено 18 165 грн., з Луганського обласного бюджету - 8 613 грн., з бюджету Рудівської сільської ради - 85 000 грн., з бюджету Круглівської сільської ради - 10 000 грн. Поряд зі школою облаштовано дитячий майданчик, тренажери та альтанка, які придбані за кошти Рудівської сільської ради в розмірі 134 000 грн.

Навчально-виховний комплекс «Петрівська ЗОШ І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» нараховує 50 учнів та 10 вихованців. До першого класу в цьому році вступить шість дітей. В процесі підготовки до нового навчального року з державного бюджету виділено близько 36 тис. грн., з районного та обласного - по 22 тис. грн. За рахунок коштів Петрівської сільської ради в сумі близько 105 тис. грн. у закладі замінено вікна, лінолеумом та шпалери. Завдяки спонсорській допомозі для дітей придбано новий стіл для настільного тенісу.

Мілуватська ЗОШ І-ІІІ ступенів налічує 136 учнів. До першого класу в цьому році прийде 8 учнів. З метою розвитку закладу з державного бюджету виділено 1 376 460 грн., з районного - 80 745 грн., з обласного - 26 720 грн., з бюджету Мілуватької сільради - 44 638 грн. У закладі було замінено дах, придбано метеостанцію (погодний центр), електрофорну машину, хімічні реактиви.

Комунальний дошкільний навчальний заклад «Ластівка» Мілуватської сільської ради має 33 вихованця. В процесі підготовки до нового навчального року з бюджету Мілуватської сільської ради виділено понад 3 тис. грн. на ремонтні роботи та 44 тис. грн. на поповнення матеріально-технічної бази.