Прес-центр30 травня 2019, 16:05

«Літопис українського Донбасу» - відкриваємо маловідомі сторінки нашої історії

Сьогодні, 30 травня, у Сватівській центральній районній бібліотеці ім. Т. Полякова відбувся культурно-просвітницький захід, в рамках якого було презентовано видання, здійснені Міністерством інформаційної політики України впродовж 2018 – 2019 років, та документальні відеоролики, виготовлені на замовлення Міністерства, з циклу «Літопис українського Донбасу». 
«Літопис українського Донбасу» - інформаційно-просвітницька кампанія, яка розкриває мешканцям Донбасу та всій Україні невідомі або маловідомі сторінки нашої історії і розповідає про видатних українських діячів - вихідців з цього регіону.
У заході взяли участь заступник керівника апарату – начальник відділу організаційно-аналітичної роботи, інформаційної діяльності та зв’язків з громадськістю апарату райдержадміністрації Оксана Літвінова-Фень, начальник відділу культури райдержадміністрації Кристина Бойкова, керівник обласного осередку ГО «Українська Ініціатива» в Луганській області Олег Якубов, бібліотекарі КЗ «Сватівська районна бібліотечна система» та закладів загальної середньої освіти. 
Презентували друковані видання керівник сектору інформаційної реінтеграції Криму та Донбасу Міністерства інформаційної політики України Віктор Литвінов, Марія Ліфтерова, яка є одним з кураторів книжкової програми Міністерства, голова правління ГО «Українська Ініціатива» Юрій Косенко, який є автором та упорядником деяких презентованих сьогодні видань, та автором сценаріїв документальних відеороликів.