Прес-центр9 жовтня 2019, 12:10

Луганщина має вчасно розпочати опалювальний сезон, - Віталій Комарницький

На цьому голова облдержадміністрації наголосив сьогодні, 9 жовтня, під час засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років та сталого проходження опалювального сезону.

«Ми зробимо все від нас залежне для своєчасного початку опалювального сезону та належного його проведення», - додав Віталій Комарницький.

У заході взяв участь заступник Міністра розвитку громад та територій України Едуард Кругляк.

«Стан готовості Луганщини загалом краще, ніж по країні в цілому. Область до опалювального сезону підготовлено. Однак є занепокоєння щодо взаємовідносин підприємств водопостачання та електропостачання у Лисичанську та Рубіжному відносно розрахунків за електроенергію. Ситуації з відключенням водопостачання жителям області не мають виникати. Перш за все, ці питання слід вирішувати на місцях», - акцентував високопосадовець.

Оперативні дані щодо стану готовності територій та підприємств до осінньо-зимового періоду членам штабу надав директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

Він поінформував щодо виконання розпорядження Уряду від 29 вересня 2019 р. № 921-р «Деякі питання опалювального періоду 2019/20 року». Зокрема, доручень стосовно варіантів будівництва газопроводів-відводів до газорозподільних станцій смт Троїцьке та с. Воєводське Троїцького району, а також здійснення контролю за виконанням програм децентралізації теплопостачання у Золотому та Гірському Попаснянського району.

Віталій Сурай також повідомив, що наразі підприємства житлово-комунального господарства області відзвітували про 100 % готовність до осінньо-зимового періоду.

Вже прийняті рішення щодо початку опалювального сезону у Сєвєродонецьку, Лисичанську та 10 районах області.

Вісім підприємств теплопостачання уклали договори на постачання природного газу з НАК «Нафтогаз України».

Крім того, він нагадав, що постановою Уряду від 29 вересня 2019 р. № 857 «Про внесення зміни до пункту 11 Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу» встановлено до 1 травня 2020 року мінімально можливий рівень розрахунків виробникам теплової енергії, управління майном яких здійснює Фонд державного майна України, для укладення з НАК «Нафтогаз України» договорів на постачання природного газу, зменшивши його з 90 до 60 %.

Це дозволить ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ» вчасно розпочати опалювальний сезон.

Про поточні питання керівники територій доповіли у режимі відеоконференцзв’язку.