Прес-центр21 травня 2019, 15:05

Мешканці Сватівського району присвоєно звання «Мати-героїня»

Указом Президента України від 6 травня 2019 року № 190 мешканці с. Куземівка Еріці Зеленько, яка народила та виховала шістьох дітей, присвоєно почесне звання «Мати-героїня».

Зеленько Еріка Василівна народилася в селі Сасівка Свалявського району, Закарпатської області. Працювала у місцевому колгоспі у швейному цеху. З листопада 2003 року проживає в селі Куземівка. Народила та виховала шестеро дітей. Має двох онуків. Працьовита, добропорядна, врівноважена жінка.

Еріка Василівна відмінно виконує свій материнський обов’язок щодо виховання дітей, піклується про їх здоров’я, фізичний, духовний і моральний розвиток, створює належні умови для формування їх високих моральних якостей.

Вітали пані Еріку з отриманням високої державної нагороди на районному святі, присвяченому Дню матері, 16 травня. А саму медаль «Мати-героїня» і посвідчення до неї їй буде вручено після надходження нагороди до району.

Довідково:

«Мати-героїня» — державна нагорода та почесне звання України, що надається Президентом України жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку. Присвоюючи це високе звання, держава враховує вагомий особистий внесок кожної з цих жінок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їхніх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.