Прес-центр24 листопада 2017, 10:11

Мобільна виставка японської фотографії на Сватівщині

Мобільна виставка японської фотографії на Сватівщині

23 листопада у приміщенні Сватівської районної центральної бібліотеки ім. Т. Полякова  відбулося урочисте відкриття мобільної виставки японської фотографії.

Захід проводиться за підтримки Посольства Японії в Україні, Програми Розвитку ООН, Департаменту зовнішніх зносин Луганської обласної державної адміністрації та керівництва Сватівського району.

Виставка японської фотографії сприяє  зближенню українського та японського народів, зміцненню міждержавної співпраці.

        Фото, представлені на виставці, зроблені фотографом й україністом Хірано Такаші, який народився та виріс в Японії. У своїх картинах він ілюструє життя таким, яким воно є насправді. Хірано Такаші поєднує японські мотиви та українську діяльність, Схід та Захід. На виставці представлені також картини японської художниці Нацуме. 

         Виставку відкрив голова Сватівської райдержадміністрації
Мухтаров Д.Х.  У своєму виступі  Дмитро Мухтаров наголосив на важливості проведення фотовиставки саме у будівлі Сватівської районної центральної бібліотеки ім. Т. Полякова, бо саме за фінансової підтримки Уряду Японії та активної участі Міжнародної організації з міграції відбувся проект «Єднаймося, разом - сила!», в якому взяли участь працівники Сватівської бібліотеки.  Голова райдержадміністрації подякував працівникам бібліотеки за активність, завдяки прояву їх ініціатив будівля бібліотеки цілком відновлена.

Також працівники бібліотеки звернули увагу присутніх на бібліотечний японський куточок, де знаходиться почесна грамота від посла Японії Шігекі Сумі, фото з послом та подаровані бібліотеці картини, написані майстром з японської каліграфії  Хітоші Накамури.

Виставка діятиме до 27 листопада.

        

  Запрошуємо всіх мешканців району відвідати виставку.