Прес-центр13 грудня 2019, 13:12

На Cватівщині вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня згідно з Указом Президента України від 10 листопада 2006 р.
№ 945/2006 щорічно відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Цього дня було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС. І саме цього дня, згадуючи ту страшну аварію, ми віддаємо данину мужності й самовідданості учасників ліквідації її наслідків.

Серед ліквідаторів наслідків катастрофи було чимало мешканців Сватівського району. Не шкодуючи себе, ризикуючи власним життям та здоров’ям вони захистили світ від радіаційного лиха.

Сьогодні відбувся урочистий захід до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, в якому взяли участь заступник голови райдержадміністрації Ганна Лемешко, голова районної ради Віта Сліпець, представники районної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, громадськість, учнівська молодь та ЗМІ.

 Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих і на знак данини пам’яті тим трагічним подіям та вшанування подвигу ліквідаторів було покладено квіти до пам’ятного знаку “Жертвам Чорнобильської катастрофи”.

Для всіх учасників заходу була представлена тематична концертна програма.