Прес-центр3 лютого 2021, 12:02

На Луганщині припинено трансляцію проросійських телеканалів «112 Україна», «NewsOne» та «Zik», – Сергій Гайдай

Рішенням РНБО та Президента Володимира Зеленського накладено санкції на Тараса Козака – формального власника телеканалів «112 Україна», «NewsOne» і «Zik».

Тож, відсьогодні на Луганщині припинена трансляція цих пропагандистських проросійських телеканалів.

«Спільно з представниками Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та Концерну РРТ пересвідчились в цьому особисто. 11 операторів кабельних мереж, що діють на території області, також вилучили підсанкційні телеканали зі своїх програмних пакетів», – зауважив голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай.

Слід зазначити, що «112 Україна» та «NewsOne» Козак придбав у 2018 році, «Zik» – одразу після обрання Володимира Зеленського Президентом України.

«Воронка російської пропаганди в українському телеефірі постійно збільшувалась. І ось, нарешті, РНБО та Володимир Зеленський ввели санкції проти власника пропагандистських телеканалів», – сказав очільник Луганщини.

Сергій Гайдай акцентував, що багато хто сьогодні намагається маніпулювати поняттями, називаючи боротьбу з пропагандистами та інформаційними посібниками держави-агресора наступом на свободу слова.

«Так, свобода слова – одна з базових демократичних цінностей нашого суспільства. Але якщо під цим гаслом процвітають пропаганда, маніпуляції та інформаційні спецоперації, що загрожують у підсумку суверенітету та територіальній цілісності України, необхідні рішучі дії», – підкреслив голова обласної держадміністрації та додав, що Луганщина постійно потерпає як від фізичних снарядів з боку агресора, так і від постійних інформаційних атак, в яких, нажаль, активно задіяний столичний і місцевий політичний «істеблішмент».

«Тому рішення про припинення трансляції цих каналів можу лише палко вітати. Я особисто і Луганська облдержадміністрація завжди підтримують справжню свободу слова, ЗМІ та журналістів, готових надавати об’єктивну і неупереджену інформацію про події в Україні і області», – наголосив Сергій Гайдай.