Прес-центр15 жовтня 2018, 07:10

На Сватівщині відзначили День захисника України

14 жовтня у комунальному закладі «Сватівський районний народний дім «Сватова-Лучка» відбувся урочистий захід з нагоди Дня захисника України.

На урочистостях заступник голови райдержадміністрації Ганна Лемешко, заступник голови районної ради Людмила Павлова привітали  та вручили Листи подяки Сватівської райдержадміністрації і районної ради, подарунки та квіти воїнам Збройних Сил України, працівникам підрозділів Сватівського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України у Луганській області та Сватівського відділу поліції.

Вшанували учасники заходу й пам’ять загиблого Рибальченка Олександра, його родину – бабусю, дідуся, які виховали хлопця, братів – викликали на сцену. Ганна Лемешко подякувала їм за виховання справжнього патріота своєї Батьківщини, який, на превеликий жаль, віддав своє молоде життя за її свободу й незалежність.

Нещодавно Олександру було відкрито меморіальну дошку, яка розташована на будівлі навчально-виховного комплексу «Петрівська загальноосвітня школа I-III ст. - дошкільний навчальний заклад»,  де він навчався.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів до місць поховання загиблих  в АТО наших земляків і Меморіалу Слави, Пам'яті та Скорботи  віддали шану всім полеглим у боротьбі з ворогом.

Концертна програма заходу була підготовлена професіоналами сцени  та аматорами художньої самодіяльності. Гості свята мали змогу відвідати фото-виставку «Простір пам’яті», присвячену загиблим воїнам АТО - Атакішиєву Сахібу Маггерам огли, Борисенку Євгену Миколайовичу, Буланову Олександру Івановичу, Гуртяку Юрію Олександровичу, Рибальченку Олександру Миколайовичу, Стриженку Артему Олеговичу - та виставку робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва Сватівщини.

Урочистості продовжилися спортивними змаганнями «Козацькі розваги», в яких взяли участь військовослужбовці, вчителі загальноосвітніх закладів та молодь району.  

У міському парку відпочинку військовослужбовців Збройних Сил України частували козацькою стравою.