Прес-центр20 лютого 2020, 16:02

На Сватівщині вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Під час акцій протесту 18-20 лютого 2014 року у нашій державі сталися трагічні події, що призвели до масової загибелі патріотів України, які пожертвували своїм життям за гідне майбутнє української нації.

Цього дня, у шосту річницю трагедії, у Сватівському районному Народному домі «Сватова-Лучка» відбувся захід «Зима, що нас змінила». У ньому взяли участь керівництво району та міста, депутати районної ради, військовослужбовці, які дислокуються на території Сватівського району, працівники підприємств, закладів, установ та організацій, молодь та громадськість Сватівщини.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто став на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору, прочитали Молитву за Україну.

Право покласти квіти до пам'ятного знаку борцям за незалежність України, учасникам антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях було надано Юрію Ковальчуку, учаснику АТО/ООС, та Марії Глобі, учениці 10-А класу «НВК «Сватівська ЗОШ І ст. - гімназія».

Захід продовжився переглядом документального фільму про події, що відбувалися на Євромайдані під час Революції гідності.

Подвиг Героїв Небесної Сотні – це та велична правда історії, яку не спотворити і не перекреслити жодним змінам у сучасному світі. Це взірець патріотизму для кожної людини і громадянина, наочне свідчення єдності всіх поколінь українського народу.