Прес-центр15 лютого 2020, 12:02

На Сватівщині вшанували воїнів-інтернаціоналістів

15 лютого у комунальному закладі «Сватівський районний Народний дім «Сватова-Лучка» відбувся захід до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Віддати шану солдатам, які брали участь у конфліктах за межами нашої держави, та схилити голову перед пам’яттю тих, кому не судилося повернутися на рідну землю, зібралися керівництво району та міста, воїни-інтернаціоналісти, представники громадських організацій, учні шкіл та мешканці району.

Зі словами вдячності за мужність і самовідданість, виявлені при виконанні інтернаціонального обов’язку, до присутніх звернулися голова райдержадміністрації Валерій Честних, голова районної ради Віта Сліпець, керуючий справами Сватівської міської ради Олександр Євтушенко, Мілуватський сільський голова Сергій Медвідьов, заступник голови районної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Сергій Єрмаш.

Усім воїнам-інтернаціоналістам Сватівського району були вручені пам’ятні медалі «30 років виводу військ з Афганістану», виготовлені на замовлення Сватівської райдержадміністрації за кошти районного бюджету.

Бійців, загиблих під час виконання військового обов’язку в республіці Афганістан, на території інших держав та на Сході України, вшанували хвилиною мовчання, після чого учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам «Чорний тюльпан» та стели «Афганістан» на Меморіалі Слави, Пам’яті і Скорботи.