Прес-центр8 лютого 2019, 11:02

Національно-патріотичне виховання молоді: підсумки роботи за 2018 рік

7 лютого заступник голови райдержадміністрації Ганна Лемешко провела розширене засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді району. Крім членів Координаційної ради у засіданні взяли участь представники інститутів громадянського суспільства, військовослужбовці, молодь району. 
Ганна Лемешко підкреслила, що національно-патріотичне виховання залишається одним із головних пріоритетів діяльності районної влади. Актуальність національно-патріотичного виховання громадян, особливо дітей та молоді, зумовлюється процесом консолідації та розвитку українського суспільства, сучасними викликами, що стоять перед Україною.
Завідувач сектору з питань охорони здоров’я, молоді та спорту Оксана Слободян поінформувала присутніх про стан виконання Районної цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді району на 2016 – 2020 роки у 2018 році. 
Про реалізацію Меморандуму про співпрацю та партнерство між Сватівською районною радою, Сватівською районною адміністрацією та Старосамбірською районною радою і Старосамбірською районною державною адміністрацією Львівської області в частині національно-патріотичного виховання та участь освітян Сватівщини у Проекті «Змінимо Україну разом» поінформувала головний спеціаліст відділу освіти райдержадміністрації Любов Адаменко. 
Вчитель початкових класів Сватівської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 6 Наталія Літвінчук виступила з інформацією про практичні засади формування нового українця в системі національно-патріотичного виховання Сватівської ЗОШ I-III ступенів № 6.
Присутніми жваво обговорювалося питання щодо залучення студентської та працюючої молоді до участі у загальнорайонних заходах національно-патріотичного напрямку та волонтерства.
Члени Координаційної ради одностайно підтримали пропозицію щодо проведення моніторингового дослідження потреб та запитів студентської і працюючої молоді з напрямків національно-патріотичного виховання. Визначилися, що відповідальними за зазначений напрямок роботи будуть керівники сектору з питань охорони здоров’я, молоді та спорту райдержадміністрації, молодіжного центру «Ліфт» та молодіжної громадської організації «Самобутні». Результати моніторингу будуть обговорені на черговому засіданні Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді району, яке планується провести у червні 2019 року.