Прес-центр10 жовтня 2018, 16:10

Нарада з директорами закладів освіти району

10 жовтня в Сватівському районному молодіжному центрі «Слобожанська духовна криниця ім. М.Щепенка» відбулася нарада директорів закладів загальної середньої та дошкільної освіти району за участі працівників відділу освіти райдержадміністрації та районного методичного кабінету.
Участь у нараді взяли голова райдержадміністрації Дмитро Мухтаров та його заступник Ганна Лемешко. У своєму виступі очільник району акцентував увагу керівників навчальних закладів на організації управлінського процесу у період реформування освітянської галузі, порушив питання про посилення їх відповідальності за життя та безпеку усіх учасників освітнього процесу й організацію охорони закладів освіти. 
Порядок денний наради передбачав розгляд низки актуальних питань: організація харчування в закладах освіти району; основні аспекти законодавства в галузі освіти; підсумки ЗНО – 2018 та організації роботи щодо підвищення якості підготовки до ЗНО – 2019; робота 1-х класів за новими програмами в рамках реалізації Концепції Нової української школи; стан готовності закладів освіти до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 навчального року; підвіз учнів та педагогічних працівників до закладів освіти; робота соціальних педагогів та класних керівників з дітьми, які потребують особливої уваги. 
В рамках заходу Дмитро Мухтаров вручив завідувачу комунальної установи «Сватівський районний методичний кабінет» Олександрі Гайдидей нагрудний знак Міністерства освіти і науки України «Відмінник освіти», яким її нагороджено за значні особисті досягнення в реалізації державної політики у галузі національної освіти, багаторічну сумлінну працю, плідну науково-педагогічну діяльність, впровадження сучасних методів навчання і виховання молоді. 
У свою чергу Олександра Гайдидей презентувала досвід освітньої системи Польщі, з яким вона ознайомилася, перебуваючи у цій країні з навчальним візитом.
Присутні обговорили проблеми і визначили стратегічні напрямки підготовки закладів освіти до старту Нової української школи. На часі багато питань, які потребують опрацювання, проте у влади та учасників освітнього процесу є бажання зробити школу кращою.