Прес-центр25 липня 2018, 15:07

Нарада з керівниками аграрних підприємств та фермерських господарств району

25 липня  голова райдержадміністрації Дмитро Мухтаров провів нараду з керівниками аграрних підприємств та фермерських господарств району за участі заступника голови райдержадміністрації Лемешко Г.А., начальника відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації Гургуца С.В., начальника Відділу у Сватівському районі Головного управління Держгеокадастру у Луганській області Степаненка О.О., начальника Сватівського міжрайонного управління Головного управління Дерпродспоживслужби в Луганській області Духова М.А. та начальника сектору технічної охорони управління поліції охорони в Луганській області Бугайова М.О.

Голова райдержадміністрації Дмитро Мухтаров, зазначив, що питання, які виникли та будуть обговорюватися на порядку денному – дуже актуальні в сьогоденні та потребують детального обговорення.

Перейшовши до розгляду питань порядку денного, інформацію про запобігання рейдерству в агропромисловому комплексі довів до відома присутнім начальник сектору технічної охорони управління поліції охорони в Луганській області Бугайов М.О.

Начальник Сватівського міжрайонного управління Головного управління Дерпродспоживслужби в Луганській області Духов М.А. довів до відома присутніх інформацію про державну реєстрацію операторів ринку харчових продуктів.

Начальник Відділу у Сватівському районі Головного управління Держгеокадастру у Луганській області Степаненко О.О. доповів учасникам наради про розпаювання земель колективної форми власності (кормові угіддя).

Начальник відділу агропромислового розвитку Гургуц С.В. поінформував присутніх про урожайність ранніх зернових та зернобобових культур урожаю 2018 року.

Заступник голови райдержадміністрації Лемешко Г.А. поінформувала присутніх, що Луганський національний аграрний університет (ЛНАУ), який знаходиться у м. Харків, пропонує направити на навчання осіб, які мають диплом молодшого спеціаліста, на агрономічний чи економічний факультети, а також факультет ветеринарної медицини для здобуття вищої освіти за спеціальностями агрономія, агроінженерія, економіка, облік і оподаткування, ветеринарна медицина тощо. 

На базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Сватівський професійний аграрний ліцей» створено консультаційний пункт, де студенти мають можливість передавати документи до ВУЗу. Якщо в Сватівському районі до 27 липня 2018 року будуть набрані групи на заочну форму навчання за певними спеціальностями, викладачі університету проводитимуть лекції студентам на базі ліцею.

По завершенню наради Дмитро Мухтаров  обговорив з присутніми питання дотримання чинного законодавства у сфері використання земельних і трудових ресурсів, збільшення надходжень до місцевих бюджетів,  прогнозування майбутнього урожаю, розрахунки за оренду земельних часток  (паїв) та інше.