Прес-центр19 лютого 2021, 16:02

Нащадки мають пам’ять берегти

Під час протестних акцій, у період з 18 по 20 лютого 2014 року, на майдані Незалежності у м.Києві сталися найбільш трагічні події, що призвели до масової загибелі громадян, які пожертвували своїм життям за наше майбутнє.

Відповідно до Указу Президента України від 11 лютого 2015 року за № 69 20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні.

Цього дня, у сьому річницю трагедії, у районному центрі відбувся меморіальний захід, присвячений пам’яті полеглих учасників Революції Гідності. У ньому взяли участь керівники району та міста - голова райдержадміністраціїї Валерій Честних, голова районної ради Людмила Русанова, Сватівський міський голова Віта Сліпець, військовослужбовці, молодь, представники інститутів громадянського суспільства і засобів масової інформації.

Учасники заходу взяли участь у тихій акції «Янголи пам’яті», вшанували хвилиною мовчання тих, хто віддав життя на Майдані, в зоні бойових дій у боротьбі за незалежну та суверенну державу та поклали квіти до пам’ятного знаку борцям за незалежність України, учасників антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях та могил загиблих земляків.